Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Tillid, glæde og kærlighed

Petersen, Carsten Elmelund m.fl (red.): Tillid, glæde og kærlighed. Kolon 2022. 5 t. 45 min. – Læst af Jesper Kristensen. P033

»Vilhelm Beck døde i 1901 efter at have været leder for Indre Mission og i sin nekrolog skrev den grundtvigske forfatter Morten Pontoppidan, at Becks instrument havde været en kraftig trompet, der kun havde få, men gode og gjaldende toner.

Disse ord randt mig i hu ved læsningen af denne jubilæumsbog. Gennem 50 år har Dansk Bibel Institut gjaldet i sin trompet, og der er altid kommet tydelige toner ud. For lutherske kristne har tonerne været gode. Troskab mod Bibelen som Guds ord har man holdt usvigeligt fast ved. Ikke mindre vigtigt har det været, at DBI også har villet formidle det bibelsk-lutherske kernebudskab om frelse af nåde ved tro.

Disse hjertesager præger også artiklerne i denne bog, som man derfor kan glæde sig til at læse. Til gengæld rammer Morten Pontoppidans lille kritik af Beck ikke denne bog, for i den er der ikke få toner, men mange. Man bliver også klogere på Søren Kierkegaard, Etiopiens kirkeliv og sjælesorg ved at læse artiklerne af tidligere og nuværende ansatte og studerende på DBI. Alle artikler er skrevet, så enhver kan følge med.« Kurt E. Larsen, professor ved Menighedsfakultetet

Petersen, Carsten Elmelund m.fl (red.): Tillid, glæde og kærlighed. Kolon 2022. 5 t. 45 min. – Læst af Jesper Kristensen.

Katalognummer P033