Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Fem minutter ved køkkenbordet (bind 1)

Andersen, Børge Haahr: Fem minutter ved køkkenbordet (bind 1). LogosMedia 2022. 11 t. 45 min. – Læst af Lars Dahl. A067

Mange læsere vil nikke genkendende til flere af Børge Haahr Andersens tidligere udgivelser med erindringsglimt fra hans opvækst i Vestjylland og mødet med storbyen og teologien, som siden blev hans levevej.

I hans to andagtsbøger »Fem minutter ved køkkenbordet« tager han hver måned et nyt emne op med et bibelvers og en refleksion til hver dag. Denne bog indeholder refleksioner til første halvår.

UDDRAG FRA BOGENS FORORD

»Køkkenbordet havde en central placering i min barndom. Her blev alle måltider indtaget på nær om søndagen, hvor vi sad i spisestuen og havde søndagstøjet på. Her talte mine forældre og søskende om småt og stort. Her blev jeg oplyst og formanet, som man nu gør med den yngste.

Om køkkenbordet sad også den første lille afdeling af den kristne menighed, jeg stiftede bekendtskab med. Her blev Bibelens ord læst og fordøjet med den samme regelmæssighed som solens gang på himlen. Før og efter hvert måltid blev der bedt til Gud.

Jeg vil gerne gøre køkkenbordet til et sted med fortrolighed, nærhed og hverdagstanker. Som en hjælp til at se sammenhængen mellem vores egne små cirkler og Bibelens store verden har jeg skrevet en lille refleksion til hver dag i året. Det tager tre-fire minutter at læse et stykke, men vil du slå skriftstedet op og læse sammenhængen, må du nok hellere afsætte fem minutter.«
Børge Haahr Andersen

Andersen, Børge Haahr: Fem minutter ved køkkenbordet (bind 1). LogosMedia 2022. 11 t. 45 min. – Læst af Lars Dahl. 

Katalognummer A067